Konsekvenser

*

Konsekvenser

De kvinnor vi möter i vårt arbete mår oftast mycket dåligt när de kommer till oss. De har använt sig av olika strategier för att överhuvudtaget överleva i prostitutionen och har dessutom kämpat hårt för att klara vardagen. De som stannar och ingår i vårt ett-åriga program har vi möjlighet att följa i traumaterapi under en längre tid. Att ta emot hjälp och öppna upp är både befriande och ångestskapande. Det är befriande för att drivkraften att prata är stark, men det är ångestskapande eftersom de nu ska möta smärtan.

Livet i prostitutionen är svårt och fyllt av risker. När vi börjar träffa en kvinna för terapi handlar samtalen ofta om hur vardagen sett ut: om övergreppen, våldtäkterna, förnedringen, rädslan och skammen. Så här berättar en av våra kvinnor:

”Man säljer sig väl knappast för att det är kul? Det är sannerligen inte kul att befinna sig i en underlägsen position gentemot en främmande man, framför allt inte på det sexuella området. Man kan faktiskt bli dödad. Svenska torskar sägs vara förhållandevis snälla men många män har dolda aggressioner som de tar ut på kvinnor när de får chansen, enligt min mening. De kör på hårt fast man ber dem att ta det försiktigt, de river en så att man får märken och de tar hårt i en så att man får blåmärken. En gammal gubbe bet mig t o m på insidan av låret så jag fick märken efter tänderna! Likväl säljer man sig, trots att man är svensk i rika Sverige.”

MER INFO KOMMER INOM KORT